Mi az a molinó, és mire lehet használni?

molino

A molinó nem más, mint egy kedvező áru, gyorsan elkészíthető és praktikusan felhasználható reklámhordozó.

A molinó nagy előnye, hogy egyszerűen és könnyen felhelyezhető a hordozó felületre. A molinó kerülhet épületek falára, építkezési állványra, bármilyen kerítésre, vagy akár óriás reklámtáblára. Használható kül- és beltéren egyaránt. Az elkészült molinó könnyű, összetekerhető, ezért a szállítása nem körülményes, az esetleges áthelyezése is egyszerűen megoldható.

A molinó anyaga PVC – poli(vinil-klorid) szintetikus polimer – ponyva, melyre bármilyen szöveges és képi információ nyomtatható, köszönhetően az akár 1440 dpi felbontású eco solvent nyomtatási technológiának. Méretezésében sincsenek korlátok, hiszen több részben is készíthető, ahol a részek tökéletesen illeszthetőek egymáshoz.

Hogyan készül a molinó?

Első lépésben a grafikai munka készül el, azaz megtervezzük a molinót az ügyfél igényei szerint. Amikor a terveket az ügyfél jóváhagyta, jöhet a nyomtatás. A kész grafikát széles formátumú nyomtatóval a PVC tekercsre nyomtatjuk, majd a nyomtatott PVC-t pontos méretre vágjuk és beszegjük a széleit. A szegés egyrészt lezárja a ponyvát, másrészt ide kerülnek a molinó kifeszítéséhez és rögzítéséhez szükséges gyűrűk, az úgynevezett ringlik. Ezek a gyűrűk rozsdamentes acélból készülnek a tartósság érdekében, melyeket általában 50 cm-ként teszünk a molinóra.

A molinók felhasználási területe széleskörű, mivel nagyon jó reklámközvetítők, melyeket nem csak teherautókon és építkezéseken használhatunk. Kiválóan alkalmazhatók ideiglenes rendezvényeken, fesztiválokon való megjelenésre, de bevásárlóközpontoknál, nagyobb forgalmú közterületeken kifeszítve is jól használhatóak, valamint cégtáblaként saját épületen és kerítésen is jól használható.

A nálunk készült molinót 440-510 gr-os matt PVC ponyvára nyomtatjuk, melynek felülete lehet sima vagy enyhén strukturált. Ponyváink prémium minőségű német vagy olasz gyártásúak. Matt felülettel rendelkeznek, melyekre selyemfényű tartós nyomat készül.

Ha Ön is szeretne molinón reklámozni, információt szolgáltatni, keressen minket bizalommal!

További cikkek